Gledanje u grah

Gledanje-u-grah

Gatanje u grah  je jako rasprostranjeno u našim krajevima. Jedan od glavnih razloga za to je dostupnost potrebnih rekvizita tj. graha. Sve što vam je potrebno za gatanje iz graha su 42 zrna ove lako dostupne grahorice.

Ova metoda predviđanja budućnost naročito je popularna u Turskoj i u Bosni i Hercegovini te se smatra jednom od najpreciznijih metoda proricanja.

Oni koji je koriste smatraju da grah može oslikati trenutno stanje univerzalnih silnica te ponuditi neku vrstu savjeta osobi koja traži pomoć.

Gatanje u graha  provodi se uz pomoć 42 zrna. Za gledanje u grah  potrebna su vam 42 zrna, sva zrna se miješaju, no baca se samo 41 zrno.

Zrnje se prije bacanja stavljaju u desnu ruku, koja se prinosi ustima i tijekom tog procesa potrebo je intenzivno razmišljati o želji ili problemu.

Potom se grah stavlja na stol ili pod i dijeli u tri hrpice te slaže u redove i stupce.

Najčešće se za gatanje koristi bijeli grah, a poželjno je da podloga bude crvena.

Grah se baca tri puta – za prošlost, sadašnjost i budućnost. Prvo bacanje obično predstavlja djetinjstvo, drugo sadašnjost, a treće ono što će biti.

Simboli koji nastaju bacanjem graha iščitavaju se ovisno o spolu i statusu osobe kojoj se gata. Tako isti simbol može značiti trudnoći ili brak, ovisno radi li se o djevojci ili mladiću.

Objavi odgovor

Promijeni svoju budućnost sad!

Sada je prilika za promjenu na bolje

Nazovi svog savjetnika
Links: